De meest gestelde vragen.

FAQ

Al onze wagens worden met een carpass afgeleverd. Standaard geven wij nog eens 1 jaar garantie.

Die mogelijkheid bestaat zeker. Neem contact met ons op en we bekijken graag met u de mogelijkheden.

De meeste wagens geven via het dashboard een indicatie wanneer de olie moet ververst worden. Hiervoor kan u een afspraak maken in onze eigen werkshop.

De bandenspanning moet minstens één keer per maand en vóór een lange reis gecontroleerd worden. De juiste spanning staat vermeld in de gebruikshandleiding en/of op de sticker die zich op de stijl van het portier van de bestuurder, op de brandstofklep of in het dashboardkastje bevindt.

Het is lastig te zeggen hoe lang een band meegaat. De levensduur en het aantal kilometers zijn afhankelijk van diverse factoren: ontwerp, rijstijl, klimaat, wegkwaliteit en de aandacht voor de banden.

 

Hierbij wat ijkpunten en tips:

1- Ga uit van vijf jaar

Banden die vijf jaar of ouder zijn, dienen minimaal eens per jaar goed gecontroleerd te worden door een bandenexpert.

2- Tien jaar is het maximum

Wanneer de banden 10 jaar na hun productiedatum nog niet zijn vervangen, adviseert Michelin om ze uit voorzorg te vervangen. Ook als ze nog bruikbaar lijken en volgens de slijtage-indicator nog niet versleten zijn. Dit geldt eveneens voor reservebanden.

Onze wagens worden steeds gekeurd voor verkoop. Samen met de carpass wordt kwaliteit gegarandeerd.

Banden – zowel zomer- als winterbanden – zijn een zeer belangrijk onderdeel van je auto. Immers: het enige contact dat je hebt met de weg verloopt via de banden. Die moeten dus een maximum aan veiligheid bieden door veel grip te bieden en water af te voeren.  Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek.

Dat kan zeker! Indien u een upgrade wilt met andere velgen, dan kan dit samen bekeken worden.

Onderhoud gebeurd meestal op basis van een indicatie op het dashboard. In onze werkplaats kunnen we zowel een klein als groot onderhoud van elk merk zonder probleem doen.

Stuur ons een

berichtje.

We helpen je graag verder!


    Uw gegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden.
    DP AUTO is gespecialiseerd in het aankopen verkopen van tweedehands personenwagens. Kwaliteit, service en vertrouwen staat bij ons op de eerste plaats!
    Copyright © 2020 - Alle rechten voorbehouden. - Algemene Voorwaarden